VRT  publiceerde in augustus 2020, dat deze coronatijd echtscheidingen met een kwart doet stijgen. Maar het kan ook anders!  

Door op elkaars lip te leven groeien we misschien net naar elkaar toe, of nemen we terug de tijd om écht met elkaar te communiceren. Ik zag het de afgelopen tijd regelmatig gebeuren in mijn rol als coach. 

Hier bijvoorbeeld mijn coachee Linda aan het woord: 

Sinds eind maart ben ik meer dan 80 % van thuis uit aan het werk.  Ik zag dit in eerste instantie totaal niet zitten, met jonge kinderen die rond lopen, hoe kon ik nu gefocust geraken op mijn werk? Ik volgde het loopbaancentrum van Better Minds Coaching al langer en wist dat ze veel aandacht besteden aan thema’s als focus, de werking van het brein en work life integration. Nu mijn initiele frustratie van de corona crisis aan de kant te hebben gezet, zag ik het als een ideaal moment om me hierin te laten coachen. En wat ben ik blij. Ann heeft me veel geleerd over mezelf, wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren en hoe ik in elkaar zit. Zowel cognitief maar ook mentaal. En nog belangrijker: door te mogen experimenteren met oefeningen voor mijn nieuwe manier van werken, hebben mijn man en ik ook een new way of living ontdekt, met veel meer positieve energie in ons gezin als gevolg.   

A new way of living 

Als business manager van het loopbaancentrum Better Minds Coaching  zie ik in deze misschien wat moeilijkere periode dan ook voordelen: 

Doordat we anders leven en werken, leren we nieuwe gewoontes aan en stellen we vast dat we snel nieuwe dingen kunnen oppikken.  We leren te vertragen en belangrijke zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Daarenboven voelen mensen dat ze in staat zijn om hun grenzen te verleggen en ontwikkelen ze meer wilskracht.

We zien in onze loopbaantrajecten , waar de vraag uiteraard steevast start met een loopbaanvraag,  dat dankzij gerichte oefeningen onze klanten ontdekken wat voor hen écht werkt.  Gevolg: Ze leren zichzelf beter kennen, krijgen nieuwe inzichten én gaan in actie.   Wanneer ze dan veranderingen doorvoeren, de communicatie aangaan, nieuwe zaken uitproberen , heeft dit vaak ook een grote impact op hun privé omgeving, met hele mooie verhalen tot gevolg. 

Zelf interesse om dit moment aan te grijpen om een helder beeld te krijgen wat jij wil, zowel op werk als privé-vlak, contacteer ons via www.bettermindscoaching.com

 

Afbeelding
Meer echtscheidingen door Corona? OF net een nieuwe manier van werken
Meer echtscheidingen door Corona? OF net een nieuwe manier van werken